Ook mensen die wat meer aandacht behoeven kunnen terecht bij Movin’ Gym. Denk hierbij aan mensen met ADHD, ADD, Autisme of herstel na operatie of blessures.

 

ADHD/ADD

Mensen met ADHD en/of ADD zijn sneller afgeleid, drukker en/of doet vaker dingen zonder erbij na te denken. Helaas wordt dit als lastig ervaren door de omgeving. Hierdoor is het vinden van een sport ook vaak lastig, terwijl het juist zo belangrijk is. Sport en beweging verbeteren de symptomen van ADHD en ADD. Bij wetenschappelijk onderzoek is met name een verbetering in aandacht gezien. Ook de motorische vaardigheden en het gevoel van eigenwaarde nemen toe. Afhankelijk van de tak van sport, kunnen de sociale vaardigheden verbeteren. Als kinderen en ook volwassenen regelmatig sporten is het zelfs mogelijk dat ze naar een lagere dosering van de medicatie kunnen.

Movin’ Gym biedt een oplossing door te sporten in een veilige omgeving en in een kleine groep met duidelijke sturing. Hierdoor zijn er niet te veel prikkels en leren ze rustig en gestructureerd (meer na te denken over wat ze doen) samen te sporten. Door middel van zelfverdediging, boksen en kickboksen leren ze hun eigen grens kennen, maar ook die van ander.

 

Autisme

Als je autisme hebt, kan het extra lastig zijn om een sport te vinden die bij je past. Terwijl sporten een positieve invloed heeft op kinderen met autisme. Sporten is leuk om te doen. Het levert ze veel op: plezier en een leuke hobby. Ook verbetert het de conditie, de motoriek, gedrag en sociale vaardigheden. De kinderen krijgen veel meer zelfvertrouwen. Dit werkt allemaal positief door in hun dagelijks leven. Sport is een speels middel voor een positieve ontwikkeling van kinderen met autisme.

  • Kinderen met autisme ervaren vaak de volgende belemmeringen:
  • een motorische achterstand;
  • verminderde motivatie door negatieve ervaringen;
  • het moeten onthouden van instructies en het interpreteren van deze instructie.

Dit alles veroorzaakt stress bij sporten. Maar als bovengenoemde belemmeringen verminderd worden dan is sporten ook leuk en toegankelijk voor kinderen met autisme. Dit is dan ook het doel van Movin’ Gym. Met plezierige en leuke, uitdagende boks- en kickboks gerelateerde oefeningen in een kleine groep worden de kinderen weerbaarder, verbetert de motorische vaardigheden en de fitheid, waardoor het zelfvertrouwen groter wordt.

Kinderen met autisme hebben bovendien 40% meer kans op overgewicht. Dit wordt veroorzaakt door minder bewegingsuren, specifieke voorkeur voor voedsel en eventueel medicijngebruik. Ook hierbij kan Movin’ Gym begeleiden door onze kennis over gezonde voeding te combineren met bewegen.

 

Herstel na operatie of blessure

Je hebt een blessure, bent herstellende van een operatie of de Covid-19 (Corona virus). Graag wil je weer te gaan sporten. Je bent bang en onzeker, durft de stap nog niet echt maken, want bij de meeste sportscholen hebben ze geen tijd, het tempo is te hoog en persoonlijke begeleiding is te duur. Bij Movin’ Gym is het wel mogelijk. Wij vinden het belangrijk dat je het plezier in de sport terugkrijgt en lekker vrij kan bewegen, zonder je zorgen te hoeven maken.
Bij Movin’ Gym kan je werken aan je conditie en kracht door middel van zelfverdedigingsoefeningen. Met onder andere boksen en kickboksen als basis kan je lichaam sneller herstellen. Je gaat je fitter voelen en krijgt meer energie. Op een rustig tempo in een kleine groep gaan wij gezamenlijk werken aan jouw doelen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!